Ontdek de diversiteit van het orgel

Speciale aanbieding voor onze leden

 

Vanaf 1 januari geldt voor onze leden volgende actie: koop 1 cd en krijg een tweede gratis

Hoe gaat het in zijn werk?

Maak uw keuze op de pagina “Aanbod”

De cd’s zijn te verkrijgen voor de prijs van 11 Euro  (inclusief verzending). Buitenland: 18,50 Euro (inclusief verzending). De verzending gebeurt na overschrijving van dit bedrag op rekeningnummer BE 48 7795 9293 1227 BIC GKCCBEBB van Het Orgel in Vlaanderen, Lange Gasthuisstraat 45, 2000 Antwerpen, met vermelding van de gewenste Vision-Air.

Bekijk ons uitgebreide assortiment op de pagina “Aanbod”.

 

Gratis Brochure over het Draps koororgel van Strombeek Bever

Naar aanleiding van de Erfgoeddag op 23 april ll. publiceerde de Provincie Vlaams Brabant een uitgebreide brochure over het Draps koororgel in de Sint-Amandskerk in Strombeek Bever.

Deze brochure is gratis bij ons verkrijgbaar. Wie één of meerdere exemplaren wenst, kan ze gratis op kantoor (na afspraak) komen ophalen.
Verzenden kan ook: de kosten bedragen € 2,5. Dit bedrag kan gestort worden op rekeningnummer
BE48 7795 9293 1227 van Het Orgel in Vlaanderen met vermelding van “Brochure Erfgoeddag”

 

Nacht van de kerken op zaterdag 12 augustus in Antwerpen

Tijdens de jaarlijkse Antwerpse feestweek rond 15 augustus schitteren de Antwerpse kerken eens te meer in de avondzon voor de jaarlijkse ‘Nacht van de kerken’

Dit jaar, 2017, draait alles om muziek …
Liefst 25 kerken in de Antwerpse binnenstad en in de districten Berchem, Deurne en Merksem openen de deuren voor een nocturne rond muziek en orgel. De muziektraditie in de parochies zal op tal van plaatsen geëvoceerd worden. Niet alleen de muziekverenigingen, koren, orkesten komen her en der aan bod ook de liederenschat, de muziekboeken, de liturgische voorwerpen die naar muziek verwijzen. Speciale aandacht gaat natuurlijk  uit naar kunstvoorwerpen, glasramen, houtsnijwerk, sculpturen of schilderijen die muziek als thema hebben; of muziekcomposities die in verband staan met deze kunstwerken.

… en orgel
Maar voor de kerken is vanzelfsprekend het meest opvallende instrument het orgel. Vele Antwerpse kerken zijn reeds eeuwenlang gezegend met mooie historische orgels, terwijl in andere eigentijdse instrumenten weerklinken. In 25 kerken zal het orgel tijdens die nocturne bespeeld worden. Organisten geven tekst en uitleg en een aantal orgels kunnen ook de visu beleefd worden op het doksaal.
De ‘Nacht van de Antwerpse Kerken’ zal dan ook een enige gelegenheid zijn om de Antwerpse kerkmuziekcultuur mee te beleven én om dichterbij de orgels, de muziek en de uitvoerders te komen. Meer info in de volgende mailkranten

Praktisch:
Alle informatie vindt u op de website www.topa.be
Programma: De programmabrochure staat op de website; ze bevat algemene informatie per kerk, een beschrijving van de orgels en het concrete programma.
Ook alle verbindingen met openbaar vervoer en VELO-Antwerpen staan erin vermeld.

Het Orgel in Vlaanderen nu partner van het Open Monumentennetwerk van HERITA

Het Orgel in Vlaanderen is nu ook officieel partner van het Open Monumentennetwerk van HERITA. Daardoor krijgen de leden van HERITA nu ook een korting van €2,5 op het lidmaatschap  bij Het Orgel in Vlaanderen. Ook de korting van één cd kopen en een tweede gratis is voor hen geldig!

Orgelradio

Op zoek naar 24/7 orgelmuziek? Orgelradio.eu werd zopas gelanceerd. Klik hier