Ontdek de diversiteit van het orgel

 

Komende evenementen

 

Erfgoeddag

Zondag 28 april 2019 Diverse locaties in Vlaanderen

 

Die dag vindt de jarlijkse Erfgoeddag plaats met als thema "Hoe maakt u het". Op verschillende locaties in Vlaanderen zal meer te zien zijn over hoe orgels gemaakt wordt. 

Alle info over de orgelactiviteiten vind je hier 
Wil je het volledige programma van Erfgoeddag, klik dan hier

 

Orgelwedstrijd "Marc Van Driessen" 2019

Maandag 1 juli 2019 in Oostende 

Noteer alvast dat die dag een nieuwe editie van de orgelwedstrijd Marc Van Driessen (voor niet-professionele organisten) op de orgels van Sint-Petrus- en Pauluskerk in Oostende zal plaatsvinden.

Het wedstrijdreglement vind je hier

Orgel op Open Monumentendag 2019

Zondag 8 september 2019

De dertigste editie van Open Monumentendag is nog maar net achter de rug, maar toch kijkt Herita nu al uit naar de volgende editie. Net als in 2018 zal er in 2019 opnieuw een Europees thema zijn: Arts & Entertainment. Binnenkort brengt Herita opnieuw een inspiratiegids uit met een gepaste vertaling van het thema en een waaier aan mogelijke invullingen. Voorlopig hanteren we dus nog even de Engelse titel.

 

Arts & Entertainment is een breed thema dat op heel wat verschillende manieren geïnterpreteerd en ingevuld kan worden. En als we het over entertainment hebben, dan kunnen de Vlaamse orgels niet uitblijven. Het Orgel in Vlaanderen weet immers als geen ander een groot publiek warm te maken voor de orgelcultuur in Vlaanderen. Herita hoopt dan ook heel wat orgels en orgelconcerten in het programma van Open Monumentendag te mogen verwelkomen.

Schrijf je in

Wil je deelnemen aan één van onze evenementen? Contacteer ons en schrijf je in!