Ontdek de diversiteit van het orgel

 

Komende evenementen

 

Orgel op Open Monumentendag in de Regio Polderrand en Ginter
Zondag  12 september 

Die dag zullen heel wat orgel activiteiten in de regio  Polderrand (Ichtegem, Gistel, Koekelare, Kortemark en Oudenburg) en  Ginter behoren (Torhout, Zedelgem en Jabbeke) plaatsvinden. O.a. het atelier van Orgelbouw Loncke zal bezocht kunnen worden (met rondleidingen waar Het Orgel in Vlaanderen medewerking voor verleent). 

Half augustus zal het programma hier bekend gemaakt worden.

Foto: Pieter Van Peteghemorgel Sint Michaelkerk Ichtegem Copyright Stefanie Gilté/Beeldbank Onroerend Erfgoed

 

 
 

Herbeluister/bekijk Online concert in Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans: improvisatieconcert door Paul De Maeyer.

Zondag 9 mei 17.00u 

De deelnemers aan de fietstocht hadden o.a. hun inbreng in de “hoedenmuziekmachine”. Deze ingenieuze machine bestaat uit twee hoeden of manden die ter beschikking staan van het publiek. In de éne zitten allemaal muzikale thema's en liederen, in de andere muzikale vormen.
Een onschuldige hand neemt een lied of thema vb Greensleeves of "in een klein stationnetje". Een andere onschuldige hand trekt uit de andere hoed een muzikale vorm bvb symfonisch scherzo, tango, concerto, wals, sonatine, Franse suite, fughetta, carillon enz ...

Er was ook een quizgedeelte: Paul De Maeyer speelt een “symfonietta” in 7 delen opgebouwd rond Vlaamse liederen. Het publiek mocht raden welke deze liederen zijn. Wie alle liederen in de juiste volgorde raadt, won een prijs….

Herbeluister/bekijk het concert hier

 

 

 

Open Monumentendag

Zondag 12 september

Die dag vindt de 33e editie van Open Monumentendag plaats. Dit jaar staat het grootste monumentenfeest van Vlaanderen in het teken van ‘inclusief erfgoed’. Inschrijven kan vanaf 22 maart.
Herita, de coördinator van Open Monumentendag, wil jou zo goed mogelijk begeleiden in het opzetten van een inclusieve erfgoedactiviteit.

Op www.openmonumentendag.be vind je een inspiratiebrochure boordevol ideeën en tips om tijdens jouw activiteit te focussen op inclusie.

Voor iedereen die zich nog meer wil verdiepen in inclusiviteit is er ook het Open Monumentencongres op 20 mei. Diverse sprekers zullen die dag nadenken over een meer inclusieve erfgoedsector.

Deelnemen aan dit congres is uitzonderlijk volledig gratis. Alle info hierover vind je op www.herita.be.

Zit je met vragen of zoek je inspiratie voor jouw Open Monumentendag-activiteit? Aarzel niet om ons te contacteren. Dat kan per mail via beau.vandooren@herita.be.

 

 

 

 

Schrijf je in

Wil je deelnemen aan één van onze evenementen? Contacteer ons en schrijf je in!