Ontdek de diversiteit van het orgel

 

Komende evenementen

 

 

Première: Kindervoorstelling Timo & Johannes en de behekste blokfluit

Woensdag 30 oktober 14.30u Sint-Antonius van Paduakerk,  Sint-Antoniusplein 8400 Oostende 

In de aanloop van de Vlaamse Orgeldagen in Oostende is er die dag de première van een gloednieuwe interactieve  kindervoorstelling .

Timo en Johannes zijn in de wolken. De juf is haar Grote Zangboek vergeten en zij mogen het samengaan halen in de kelder van de muziekschool.

De twee trekken er samen op uit en vinden al gauw een foto, waarop de achterkant een mysterieuze boodschap staat te lezen: ‘Slaat de klok acht, dan hoor je heel zacht,mijn verdriet, heel onbemind, op de blokfluit van een kind.’ Het begin van een muzikaal avontuur én een mooie
vriendschap...

Inkom: kinderen tot en met 12 jaar GRATIS
+12:  € 6

Leden van Het orgel in Vlaanderen, Davidsfonds en HERITA/Open Monumenten: € 5

Info en reservaties via info@orgelinvlaanderen.be

 

 

Vlaamse Orgeldagen in Oostende

Zaterdag 9 en van 12 tot 17 november 

De Vlaamse Orgeldagen zijn een heuse happening waarbij het ambachtelijk orgel centraal staat. Via allerlei verrassende activiteiten, vele concerten, een fietstocht, … en een tentoonstelling wil Het Orgel in Vlaanderen iedereen, groot en klein, jong en oud, kennis laten maken met de wondere wereld van “het orgel”. Oostende is de gaststad van de 14de editie die plaats vindt van 13 tot en met 17 november met een “aperitief” op 9 november en de opening van de tentoonstelling op 12 november. 

Het meest up to date programma vind je hier

De Vlaamse Orgeldagen zijn een organisatie van Het orgel in Vlaanderen i.s.m. en met de steun van de Stad Oostende, Vlaamse Gemeenschap en Davidsfonds (Oostende)

Het concert Orgel en Stomme film is i.s.m. Cinematek en et Fonds Henri Storck

Inschrijven kan hier

 

 

Schrijf je in

Wil je deelnemen aan één van onze evenementen? Contacteer ons en schrijf je in!