Ontdek de diversiteit van het orgel

 

Komende evenementen

 

 

Orgel op Open Monumentendag 2019

Zondag 8 september 2019

De dertigste editie van Open Monumentendag is nog maar net achter de rug, maar toch kijkt Herita nu al uit naar de volgende editie. Net als in 2018 zal er in 2019 opnieuw een Europees thema zijn: Arts & Entertainment. Binnenkort brengt Herita opnieuw een inspiratiegids uit met een gepaste vertaling van het thema en een waaier aan mogelijke invullingen. Voorlopig hanteren we dus nog even de Engelse titel.

 

Arts & Entertainment is een breed thema dat op heel wat verschillende manieren geïnterpreteerd en ingevuld kan worden. En als we het over entertainment hebben, dan kunnen de Vlaamse orgels niet uitblijven. Het Orgel in Vlaanderen weet immers als geen ander een groot publiek warm te maken voor de orgelcultuur in Vlaanderen. 

Het volledige programma vind je hier

 

 

Vlaamse Orgeldagen in Oostende

Zaterdag 9 en van 12 tot 17 november 

De Vlaamse Orgeldagen zijn een heuse happening waarbij het ambachtelijk orgel centraal staat. Via allerlei verrassende activiteiten, vele concerten, een fietstocht, … en een tentoonstelling wil Het Orgel in Vlaanderen iedereen, groot en klein, jong en oud, kennis laten maken met de wondere wereld van “het orgel”. Oostende is de gaststad van de 14de editie die plaats vindt van 13 tot en met 17 november met een “aperitief” op 9 november en de opening van de tentoonstelling op 12 november. 

Het meest up to date programma vind je hier

De Vlaamse Orgeldagen zijn een organisatie van Het orgel in Vlaanderen i.s.m. en met de steun van de Stad Oostende, Vlaamse Gemeenschap en Davidsfonds (Oostende)

Het concert Orgel en Stomme film is i.s.m. Cinematek en et Fonds Henri Storck

Binnenkort kan u via deze pagina inschrijven 

 

 

Schrijf je in

Wil je deelnemen aan één van onze evenementen? Contacteer ons en schrijf je in!