Ontdek de diversiteit van het orgel

Doe-Orgel

Wat is een Doe-Orgel?

Een Doe-Orgel is een kist waar de onderdelen van een klein ambachtelijk pijporgel in zitten.

Het leuke is dat de kinderen dit orgel zelf in elkaar kunnen zetten. Het wijst zich bijna vanzelf en instructiekaarten met foto’s helpen de kinderen eenvoudig op weg. Er is goed over nagedacht door de orgelbouwer, hoe dit voor kinderen aantrekkelijk en leerzaam kan zijn. Zo moet je natuurlijk uitgedaagd worden om vragen te stellen over de techniek. En je kan of moet er wel echt een liedje op kunnen spelen als het orgel in elkaar is gezet.

Het Doe-Orgel heeft dat allemaal. Daarom heet het ook Doe-Orgel en geen demonstratie-orgel. Op dit filmpje kan je zien hoe het in zijn werk gaat. Bekijk ook het filmpje met het "Orgellied" hier

NIEUW: Beluister de enige echte Orgelkids Tune De partituur kan je hier downloaden.

Het Doe-Orgel zal op 2 manieren uitgeleend kunnen worden

  • ofwel door organisten/orgelleerkrachten om te gebruiken in evenementen. De huurprijs bedraagt dan 45 € voor een halve dag effectief gebruik.
  • ofwel door scholen, jeugddiensten, … met animatie in een pakket door Het Orgel in Vlaanderen aangeboden. De prijs voor 1 animator bedraagt dan voor een halve dag 145 € en 245 € voor een hele dag exclusief de kist ( 45 €).
  • in beide gevallen wordt op voorhand en waarborg van 125 € gevraagd die na correcte inlevering van de kist terugbetaald wordt. 

Het Doe-Orgel is een samenwerking tussen Het Orgel in Vlaanderen (www.orgelinvlaanderen.be) en Orgelkids (www.orgelkids.nl) en is een eerste stap in een Masterplan Vlaanderen-Nederland rond sensibilisering van kinderen en jongeren voor het ambachtelijke orgel.

Digitale app "Orgelkids the game"

Wil  je op je gsm of tablet een orgel bouwen? Dat kan... Je kan de game in 2 stappen installeren:

  • Download de OJOO app
  • Download het spelletje "Orgelkids the game"

 

Check hier de reservaties:

 

Info en reservaties

info@orgelinvlaanderen.be